Over Et

  De Noord-Hollandse ‘Sherlock Holmes coöperatief én controlerend

  Commissioning is méér dan alleen techniek. Het draait ook om mensen. Kloppen alle eerder gemaakte (deel)rapporten en andere documenten? Van het brandbeveiligheidsplan tot het doorstroomrapport en van de installatieschema’s tot het ontruimingsplan: De ‘adelaar van Purmerend’ beoordeelt niet alleen de afzonderlijke papieren maar ook of ze met elkaar in overeenstemming zijn. Er worden dwarsverbanden gelegd tussen de diverse documenten, de mensen die er verantwoordelijk voor zijn en zij die er later in de praktijk mee te maken krijgen.

  Dit is de tweede fase van het werk waarin de Noord-Hollandse ‘Sherlock Holmes’ zichzelf dan langzaam maar zeker omturnt tot leider: alleen samen kun je namelijk uiteindelijk tot een topresultaat komen. Maar dan wel een samenwerking zonder scrupules. Waarin ieder lid zich moet bewijzen dat hij goed werk heeft geleverd en/of aankan. Een mentaliteit van survival of the fittest die Bertus Toering zichzelf dagelijks met een strakke discipline van ’s ochtends vroeg tot in de vroege avond ook oplegt. Dat is noodzakelijk, want iets kleins overzien in het hele radarwerk kan mensenlevens kosten.

  Het gehele proces van commissioning en de mensen die verantwoordelijk zijn voor het installatiewerk worden met schakelbrieven van de ontwikkelingen op de hoogte gehouden. Daarnaast zijn er persoonlijke protocollen: wie heeft waar recht op en wie niet? De ‘adelaar van Purmerend’ analyseert en kan daaruit een oordeel vellen dat iemand niet sterk genoeg is voor de spreekwoordelijke vlucht omhoog. De zwakste schakel bepaalt tenslotte de kracht van het team en daarmee de kwaliteit van het eindresultaat.

  Een grondige persoonlijke analyse gebeurt uiteraard niet alleen op papier. Het begint vaak met het befaamde fingerspitzengefühl. Een indruk die het gezicht van ET Management and Advice krijgt bij de dagelijkse werkzaamheden van een persoon. Of bij een bepaalde houding die iemand aanneemt die argwaan wekt. Of door eenvoudigweg diep in iemands ogen te kijken met de non-verbale boodschap: ben jij voor je taak opgewassen? Bespeurt ‘de gouden adelaar’ twijfel, dan wordt er op die persoon tijdens de rest van het controleproces extra gelet. Zodat u als opdrachtgever erop kunt vertrouwen dat na oplevering van het gebouw de medewerkers, bezoekers en  -in het geval van een ziekenhuis- patiënten in zeer hoge mate verzekerd zijn van een veilige omgeving.

  In januari 2020 is ET Management & Advice tevens opgenomen in het Sertum-register, hét kwaliteitsbewijs voor erkende onderhoudsdeskundigen vastgoed. De registratie houdt in dat Bertus Toering als eigenaar van ET Management & Advice nu officieel erkend is als Commissioning Manager (Cx-Man).

  U kunt het certificaat hier bekijken. BEKIJK CERTIFICAAT

  Dutch Building Commissioning Association

  Bertus is aangesloten bij de Dutch Building Commissioning Association (DBCxA). Dit is sinds 2013 een erkende non-profit instantie. De DBCxA heeft de structuur van een platform en is een naar “buiten” gerichte organisatie die de acceptatie en toepassing van commissioning als efficiënte methode voor prestatieborging van gebouwen en woningen in Nederland bevordert. Samen met andere collega’s vormt hij een werkgroep om Cx processen en een Cx-plan te ontwikkelen.