Walkdowns bij Microsoft zetten alle zintuigen op scherp

    500 319 ET Management and Advice

    U kent ze wellicht wel: de staredowns bij bokswedstrijden. Niemand wil zijn zwakte tonen, maar eenmaal in de ring blijkt toch vroeg of laat of iemand wel goed getraind is. De Walkdowns die ET Management and Advice momenteel doet op W3 (Level 3) op het grote Microsoft-complex zijn niet anders en toch wel. Dat houdt in dat de imposante gebouwen sterk ogen, maar zij zullen nooit vanzelf enkele dagen later eventuele zwaktes prijsgeven. Daar gaan maanden, zo niet jaren, overheen. De Walkdowns van ET Management and Advice zijn dan ook verre van staredowns. Integendeel, de ogen bewegen volop op zoek naar mogelijke zwaktes en ook de oren staan op scherp om afwijkende geluiden te detecteren.

    De kwaliteitscontroles (QC´s), die het commissioning-werk bij de servergebouwen van Microsoft inkleuren, zijn veelzijdig en veelomvattend. Dat laatste komt onder meer omdat het complex zo´n vijftien hectare bedraagt. Om de concentratie vast te houden en alle facetten van een gebouw grondig te inspecteren, van een bouwkundige inspectie tot het checken van elektrotechnische installaties en van ventilatiesystemen en de watervoorziening tot de controle van grondstoffen, tussenproducten en eindproducten, vindt de commissioning per level plaats. Eerder heeft ET Management and Advice al het controle- en testwerk voor de W1 en W2 afgerond.

    Door de Walkdowns op deze wijze, beperkt en met herhaling, te doen worden -en dat klinkt wellicht tegenstrijdig- deadlines gehaald. Tijdens de realisatiefase geven deze kwaliteitsronden (Walkdowns) uiteindelijk namelijk minder faalkosten.